Grupo CGI

3 claus per a una òptima inspecció sobre el terreny dels elements de la via pública

Sep 27, 2016 Dani 0 blog @ca, Català @ca, CGI @ca , , ,

 

Els elements situats a la via pública i que són susceptibles de pagament de taxes municipals solen patir nombrosos canvis i variacions amb el pas del temps en les seves característiques, el què implica una degradació progressiva de la base de dades municipal. A això se li uneix sovint el frau en la declaració de les característiques de l’objecte tributari per part del mateix contribuent. Un treball d’inspecció detallat i eficaç és la solució per posar al dia els elements tributaris i regularitzar la recaptació en aquest àmbit. A més la informació precisa i actualitzada de dades trasllada al contribuent la imatge que el seu ajuntament ‘està al dia’ i que no se li escapa res.

Identifiquem 3 claus per a realitzar treballs d’inspecció eficaços sobre guals, caixers automàtics, terrasses, quioscos, tendals i qualsevol altre element situat a la via pública i subjecte a taxes municipals:

1 Un pla d’acció. La ciutat pot ser molt gran. És convenient traçar un pla d’actuació en el temps, que acoti les àrees concretes i els elements que es van a inspeccionar, i sobre els quals prèviament ha d’haver hagut un estudi previ de la base de dades per identificar possibles bosses de frau o zones especialment conflictives (industrials, comercials, turístiques, residencials, …)

2. Eina SIT (maquinari i programari) de CGI

  • Dispositiu mòbil (tablet) amb connexió a internet per a l’ús dels inspectors sobre el terreny.
  • Mesurador làser, amb el què podrem efectuar els mesuraments precisos de guals o altres elements i comprovar la seva exactitud o, si escau, les diferències amb la informació en poder de l’ajuntament.
  • La cartografia municipal carregada a la tablet. Així podrem comprovar la ubicació de cada element tributari mitjançant geo-posicionament
  • L’aplicació Sistema d’Inspecció de Tributs (SIT) especialitzada en el manteniment i actualització de padrons, i que permet la manipulació i el tractament de la cartografia (ArcPad), el contrast cadastral, la incorporació de fotografies dels elements inspeccionats i l’exportació de dades als sistemes de l’Ajuntament o de la Gerència Cadastral.
  • Accés a la base de dades d’objectes tributaris. D’aquesta manera podrem fer les comprovacions i les modificacions directament sobre la mateixa, generant l’expedient d’inspecció i tenint efecte immediat en nous padrons.

3. La col·laboració d’experts. Complementant el personal de l’Ajuntament amb un equip de tècnics especialitzats en inspecció de tributs i amb experiència en nombres projectes.

DESCARREGAR fitxa de serveis d’inspecció d’elements de la via pública.

vadosssss

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Scroll to Top